Minden, ami az első benyomáshoz kell

Arcolvasás és Testbeszéd

2019. dec 26.

Az örök kötözködő

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Az örök kötözködő

 

eye-717544_1280.jpg

 

Vannak olyan emberek, akik olyanok, mintha az ellenőri munkát csak nekik találták volna ki. Minden hibát észrevesznek, szóvátesznek, ha álmukból is keltik fel őket, tudják a szabályrendszer követelményeit szinte szóról-szóra. És be is tartják a követelményeket. Két ilyen embert ismerek közelebbről: a könyvelőmet és egy élelmiszer-biztonsági ellenőrt.

Miről lehet felismerni ezt a tulajdonságot?

Nézd a szemöldökét!

Ez a jellemző olyan nőknél is jól megfigyelhető, akik szedik és festik a szemöldöküket, ugyanis a szőrszálak irányát kell nézni.

Az olyan emberek, akiknek a szemöldökük szálai lefelé nőnek, na ők azok, akiknek semmi sem jó. Szélsőséges esetben mindenben csak a hibát látják, illetve ...

Tovább Szólj hozzá

Arcolvasás

2018. dec 28.

Részletekből egész

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Részletekből egész

puzzle-1487340_960_720.jpg

Mivel már minden könyvet elolvastam és megtanultam, ami a témával kapcsolatos, úgy gondoltam, ideje élesben is letesztelni a tudásomat. A részletes, több oldalas elemzéshez személyes találkozás kell, fényképről csak röviden, tömören, nagy vonalakban tudok írni.

Ez a tudomány már több ezer éves, csak feledésbe merült több más társával együtt. Időről-időre előveszi valaki, csak mivel nem elég „tudományos”, mindig feledésbe merül.

 

Amikor megszületünk, adott tulajdonságokat hozunk magunkkal, ami rá van írva az arcunkra, az arcvonásaink tükrözik a személyiségünket. Ezek az évek során változnak, annyira, hogy ha elsajátítottunk egy új tulajdonságot, annak kell nagyjából egy év, hogy a nyoma meglátszódjon az ...

Tovább Szólj hozzá

Arcolvasás

2018. dec 04.

Szemek a tükörben

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Szemek a tükörben

cicaszem.png

 

Két év a legtöbb, amit egy helyen kibírsz? Váltogatod a munkahelyed, és csodálkozva nézel már arra is, aki öt éve ugyanazon a helyen dolgozik? Már felnőttnek számítasz hosszú évek óta, de még mindig nem tudod, hogy mit is akarsz csinálni? Kipróbáltál már vagy hat szakmát de csak az első néhány hónapban hozott lázba, utána csak nyűgként, unalomként tekintettél rá?

 

Ha ilyen vagy hasonló gondokkal küzdesz, akkor az a jó hírem, hogy nem vagy egyedül, és a problémádon lehet segíteni.

Ha belenézel a tükörbe, biztos vagyok benne, hogy azt fogod látni, hogy az egyik szemzugod, (a szemed orrhoz közelebbi vége) egy picivel (jobb esetben) a másik alatt van. Ennek a pici különbségnek a következménye az, amiket az előbb ...

Tovább Szólj hozzá

Arcolvasás

2018. jan 06.

Titkok és arcvonások

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Titkok és arcvonások

  arcok.jpg

 

A napokban volt szerencsém néhány emberről elemzést készíteni. Utána szükségét éreztem, hogy leírjam, miért is készül egy ilyen elemzés. Ugyanis, ezekre az elemzésekre nekem is szükségem van, hiába tanulok meg több könyvet is szóról szóra, ha nem tudom a tudást átültetni a gyakorlatba.

Először is, fontosnak érzem megemlíteni, hogy saját magamtól nem elemzek senkit. Sőt, ha valaki megkér rá, hogy barátját, barátnőjét, ismerősét, valakit… akkor azt sem. Minden esetben csak azt elemzem, aki megkér rá, és elküldi a szükséges fényképeket. Az elemzésről készült feljegyzést is csak neki adom oda, saját célra csak az engedélyével használom fel. Szóval, a titoktartás garantált, nem adom ki senki másnak, ...

Tovább Szólj hozzá

Rólam Arcolvasás

2017. nov 29.

Én mondtam, ő megtette

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Én mondtam, ő megtette

baby-2953802_960_720.jpg

Gyerekek. Örökmozgók, csendesek, szót fogadnak, vagy éppen nem akarnak, vitatkoznak. Sokszor még ők sem tudják, mit akarnak, de hisztiznek érte. Időnként az idegeinkre mennek, de imádjuk őket. Néhány gyermek azonban felér egy természeti katasztrófával.

 

 „Nem én ötletem volt! Ő mondta, hogy csináljam meg! Bezzeg rá hallgatsz, de ha én mondok neked valamit!” Sok anyának ismerősek ezek a mondatok. Ha éppen bokros teendőid közepette kapod rajta csemetéidet, hogy valami nem megengedett dolgot csinálnak, akkor nem biztos, hogy van időd, és idegzeted utána járni a dolognak, hogy ki is volt a felbujtó. Pedig néha érdemes lenne egy kis időt szánni rá.

 

Gyermeked szépen eljátszik egyedül, szót fogad, de ha átjön a ...

Tovább Szólj hozzá

Gyerekek

2017. nov 26.

Ha tudtam volna!

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Ha tudtam volna!

villanykorte.jpg

 

Ha én ezt az elején tudtam volna! Ismerős ez a mondat? Gyakran hallottad a szüleidtől, baráti házaspártól? Esetleg a te szádon is kicsúszott néhányszor?

Bevallom, én is kifakadtam így néhányszor, amikor a párom egy általam nem kedvelt tulajdonsága kezdett az idegeimre menni. Igen, az a bizonyos rózsaszín szemüveg, amitől nem látunk mindent.

Egy ideig mindenkinek a hibáját el lehet viselni, lehet vele együtt élni, de aztán van egy pont, amikor már nem megy. Meg ugye az ellentétek, amik vonzzák egymást, de egy idő után már fárasztó, amikor minden hibádat az orrod alá dörgölik, hogy a párod mennyi mindent csinál meg helyetted. Megy az oda−vissza vagdalkozás, és a végén már azt kérdezed, miért vagytok egyáltalán együtt, ...

Tovább Szólj hozzá

Párkapcsolat Testrészek

2017. okt 22.

Főnök vagy alkalmazott?

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Főnök vagy alkalmazott?

Munkát keresel, de nem tudod, hogy milyet keress? Netalán dolgozol, de nem érzed jól magad a választott pozíciódban? Úgy érzed, hogy a főnököd munkáját te jobban is meg tudnád csinálni?

A főnök típusba tartozol vagy inkább irányításra van szükséged? Elég, ha ránézel a kezedre és megtudhatod!

 

Ha a mutatóujjad hosszabb a gyűrűsujjadnál

 

Fejlett az igazságérzeted, józan értékítélet jellemez. Ösztönösen megérzed, hogy mit kell tenned, hogyan kell cselekedned. Ha tudás is párosul az ösztön mellé, akkor kitűnő vezető válhat belőled, akár magasabb munkakörben is. De alapvetően bármilyen közösségben előbb utóbb átveszed a vezető szerepet, a te kezedben futnak össze a szálak. A legtöbb pap és ...

Tovább Szólj hozzá

Tesztek

2017. okt 22.

Te is mindenbe beleütöd az orrod?

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Te is mindenbe beleütöd az orrod?

Te is mindenbe beleütöd az orrodat? Vagy éppenséggel fenn hordod az orrodat? Tudni szeretnéd mit árul el rólad az orrod mérete, formája? Válaszd ki a tiédet, és tudd meg.

 

Pisze orr

 

Szeretsz segíteni az embereknek. Nehezedre esik nemet mondani. Segítőkészséged odáig terjedhet, hogy mindenki más gondja-baja fontosabb neked, mint a sajátod. Olyan benyomást tehetsz másokra, mintha állandóan segítségre szorulnál, ám ez csak a látszat. Esetenként naiv, döntéseidben bizonytalan lehetsz.

 

Konvex (római) orr

 

Szereted, ha te vagy a főnök. Ösztönösen értesz a pénzügyekhez, az üzlethez, tudod mi mennyibe kerül, mire érdemes költeni. Ott vagy a legjobb, ahol szervezni kell, vagy ahol a pénz a ...

Tovább Szólj hozzá

Tesztek

2017. okt 22.

Örökmozgó vagy egy helyben ülő?

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Örökmozgó vagy egy helyben ülő?

Állandóan jössz-mész, intézkedsz, munkatársad meg egész nap fel sem áll a székéből. Szeretnéd tudni, hogy miért vagy örökmozgó, amíg néhány ismerősödet ki sem tudod robbantani a tévé elől?

Elég, ha megnézed a lábad hosszát, és már meg is van a válasz!

 

Rövid lábak

 

Ha a testedhez viszonyítva a lábaid hossza rövidebb, akkor te született örökmozgó vagy. Valószínűleg már anyukádnak is meggyűlt veled a baja kiskorodban, hogy „sosem tudsz a fenekeden megülni”. Neked lételemed a mozgás, és felér egy büntetéssel, ha huzamosabb ideig ülnöd kell, vagy négy fal közé vagy bezárva. A tétlenséget rosszul tűröd. Imádod a kirándulásokat, túrákat, a sportot, az aktív nyaralást. Az olyan munka az igazán ...

Tovább Szólj hozzá

Tesztek

2017. okt 22.

Sokat gondolkodsz vagy rögtön cselekszel?

írta: Bodnár Gyöngyi Gina
Sokat gondolkodsz vagy rögtön cselekszel?

Biztosan találkoztál már azzal a kijelentéssel, hogy a magas homlok az okos, intelligens emberek védjegye. Nos, nem feltétlenül. A magas homlok azt jelzi, hogy a tulajdonosa inkább fejben dönti el a dolgokat, sokat gondolkodik, mielőtt cselekszik.

Az alacsony homlokkal rendelkezők is lehetnek intelligensek, sőt sok esetben azok is, de ők hamarabb cselekednek, amire a magas homlokkal rendelkező végiggondolja, hogyan is kellene csinálni, az alacsony homlokú már régen végzett a feladattal.

Sokat gondolkozol valamin, mielőtt döntést hoznál? Vagy esetleg rögtön a tettek mezejére lépsz, és azonnal cselekszel? Ez a tulajdonságod is az arcodra, pontosabban a homlokodra van írva.

Válaszd ki a homlokod formáját, és ismerd meg jobban önmagad.

 

...
Tovább Szólj hozzá

Tesztek