Minden, ami az első benyomáshoz kell

2017.okt.22.
Írta: Bodnár Gyöngyi Gina Szólj hozzá!

Főnök vagy alkalmazott?

Munkát keresel, de nem tudod, hogy milyet keress? Netalán dolgozol, de nem érzed jól magad a választott pozíciódban? Úgy érzed, hogy a főnököd munkáját te jobban is meg tudnád csinálni?

A főnök típusba tartozol vagy inkább irányításra van szükséged? Elég, ha ránézel a kezedre és megtudhatod!

 

Ha a mutatóujjad hosszabb a gyűrűsujjadnál

 

Fejlett az igazságérzeted, józan értékítélet jellemez. Ösztönösen megérzed, hogy mit kell tenned, hogyan kell cselekedned. Ha tudás is párosul az ösztön mellé, akkor kitűnő vezető válhat belőled, akár magasabb munkakörben is. De alapvetően bármilyen közösségben előbb utóbb átveszed a vezető szerepet, a te kezedben futnak össze a szálak. A legtöbb pap és politikus hosszabb mutatóujjal rendelkezik.

 

Ha a gyűrűsujjad hosszabb, mint a mutatóujjad

 

Idealista ember vagy, inkább művészi területen vagy tehetséges, mint az anyagi világban. Sokszínűek a gondolataid, átlagon felüli kreativitás és szépérzék jellemez. Kell melléd valaki, aki foglalkozik helyetted a világi dolgokkal, amíg te a felhők felett jársz.

Ha szélsőségesen hosszú gyűrűsujjad, akkor szeretsz kockázatokat vállalni, az élet minden területén. Kockázatos pénzügyi befektetések, veszélyes sportok, állandó kihívással járó munka. Ha nem tudsz egyensúlyba kerülni akkor vigyáznod kell, mert felütheti a fejét az alkoholizmus, szenvedélybetegség, és a szerencsejáték is.

 

A a mutatóujjad és a gyűrűsujjad egyforma méretű

 

Magabiztos, ambiciózus ember vagy, aki szeretne kitörni az ismeretlenségből. Erre művészi hajlamaidat használod, így akarod elérni a dicsőséget, elismerést és a jólétet. Megvan benned az irányítási és a kockázatvállalási képesség is, a helyzettől függ, hogy melyik kerekedik benned éppen felül. Ha egyensúlyban tudod tartani, akkor eléred a célodat.

 

Ha a gyűrűsujjad, a középső ujjad és a mutatóujjad egyforma hosszúságú

 

Nagyon jó kézügyességgel vagy megáldva, nincs olyan kézműves szakma, amiben ne tudnál kiemelkedő karriert építeni, akár még vállalkozóként is. Amennyiben emellett még nagyméretű kézzel is rendelkezel, az csak fokozza kézügyességedet.

Ha a középső ujjad hosszabb a mutató és a gyűrűs ujjadnál, akkor előnyben részesíted a szellemi munkát a fizikainál.

 

Címkék: Tesztek

Te is mindenbe beleütöd az orrod?

Te is mindenbe beleütöd az orrodat? Vagy éppenséggel fenn hordod az orrodat? Tudni szeretnéd mit árul el rólad az orrod mérete, formája? Válaszd ki a tiédet, és tudd meg.

 

Pisze orr

 

Szeretsz segíteni az embereknek. Nehezedre esik nemet mondani. Segítőkészséged odáig terjedhet, hogy mindenki más gondja-baja fontosabb neked, mint a sajátod. Olyan benyomást tehetsz másokra, mintha állandóan segítségre szorulnál, ám ez csak a látszat. Esetenként naiv, döntéseidben bizonytalan lehetsz.

 

Konvex (római) orr

 

Szereted, ha te vagy a főnök. Ösztönösen értesz a pénzügyekhez, az üzlethez, tudod mi mennyibe kerül, mire érdemes költeni. Ott vagy a legjobb, ahol szervezni kell, vagy ahol a pénz a legfontosabb. Rólad mondják, hogy jó orrod van a pénzhez. Viszont szereted manipulálni a körülötted lévőket.

 

Krumpli orr

 

Eredendően kíváncsi vagy, mindenbe beleütöd az orrod. Még nem lehet látni, hogy merre vagy, de a hangodról azonnal felismernek. Minél nagyobb és kerekebb az orrod, annál zajosabb vagy. Mindemellett nagylelkű vagy és bátor.

 

Lefelé görbülő orr

 

Szinte mindent megkérdőjelezel, bizalmatlan vagy. Nem fogadod el a dolgokat látszat alapján, bizonyítékra van szükséged a döntéshez, és kérsz is mindenhez, amihez csak tudsz. Kiváló az összpontosító képességed.

 

Szögletes orr

 

Adminisztratív területen verhetetlen vagy, szeretsz főnök lenni. Tudatosan vásárolsz, mindig keresed a legjobb árut, a legjobb minőséget, és azt még jobban ha a kettőt egy akción belül találod meg, jutányos áron. Szeretsz és tudsz is takarékosan vásárolni.

 

Feltűrt orr

 

Nagyon megbízható, nyitott és kedves egyéniség vagy, és hajlamos vagy azt hinni, hogy mások is ilyenek. Ha nem vagy elég óvatos, akkor könnyen kihasználhatnak.

 

Címkék: Tesztek

Örökmozgó vagy egy helyben ülő?

Állandóan jössz-mész, intézkedsz, munkatársad meg egész nap fel sem áll a székéből. Szeretnéd tudni, hogy miért vagy örökmozgó, amíg néhány ismerősödet ki sem tudod robbantani a tévé elől?

Elég, ha megnézed a lábad hosszát, és már meg is van a válasz!

 

Rövid lábak

 

Ha a testedhez viszonyítva a lábaid hossza rövidebb, akkor te született örökmozgó vagy. Valószínűleg már anyukádnak is meggyűlt veled a baja kiskorodban, hogy „sosem tudsz a fenekeden megülni”. Neked lételemed a mozgás, és felér egy büntetéssel, ha huzamosabb ideig ülnöd kell, vagy négy fal közé vagy bezárva. A tétlenséget rosszul tűröd. Imádod a kirándulásokat, túrákat, a sportot, az aktív nyaralást. Az olyan munka az igazán testhezálló neked, ahol állandóan mozognod kell, jönni-menni, intézkedni. Jól megtalálhatod a helyed a kereskedelemben, mint bolti eladó, vagy üzletkötő.

 

Hosszú lábak

 

Hosszú ideig tudsz ülni, az egész napi ülőmunka után sem kívánod a mozgást. Ha olyan munkát kapsz, ami sok utánajárással, utazással jár, akkor szenvedsz tőle, egy idő után már nem érdekel az egész, motiválatlan leszel. Nehezen mozdulsz ki otthonról, ha viszont mégis, akkor hamar elfáradsz, és rossz kedvű leszel. A wellness hétvégéket jobban értékeled, mint egy vidéki kirándulást. Igazán akkor érzed jól magad, ha nem kell sokat mozognod. A napi nyolc órás irodai munkát mintha neked találták volna fel.

 

Egyforma lábak

 

Magadon hordozod a rövid lábúak és a hosszú lábúak tulajdonságait egyaránt, neked igazán arra kell törekedned, hogy egyensúlyba tudd hozni a kettőt. Ha túl sokat rohangálsz vagy túl sokat ülsz egy helyben, mind a kettő ki tud borítani. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, és akkor kiegyensúlyozott lehetsz. Az olyan munka az igazán testhezálló neked, ahol irodában is vagy meg „terepen” is.

Címkék: Tesztek

Sokat gondolkodsz vagy rögtön cselekszel?

Biztosan találkoztál már azzal a kijelentéssel, hogy a magas homlok az okos, intelligens emberek védjegye. Nos, nem feltétlenül. A magas homlok azt jelzi, hogy a tulajdonosa inkább fejben dönti el a dolgokat, sokat gondolkodik, mielőtt cselekszik.

Az alacsony homlokkal rendelkezők is lehetnek intelligensek, sőt sok esetben azok is, de ők hamarabb cselekednek, amire a magas homlokkal rendelkező végiggondolja, hogyan is kellene csinálni, az alacsony homlokú már régen végzett a feladattal.

Sokat gondolkozol valamin, mielőtt döntést hoznál? Vagy esetleg rögtön a tettek mezejére lépsz, és azonnal cselekszel? Ez a tulajdonságod is az arcodra, pontosabban a homlokodra van írva.

Válaszd ki a homlokod formáját, és ismerd meg jobban önmagad.

 

Szögletes homlok

 

Nagyon megbízható vagy, igyekszel a legjobb képességeid szerint dolgozni. Szeretsz új dolgokba belevágni, kezdeményezni viszont nem nagyon szeretsz, ezért szívesen veszed, ha időnként megmondják, hogy mit is kell tenned. Jól tudsz csapatban dolgozni.

 

Keskeny homlok

 

A halogatás nem a te világod, szereted ha a dolgok úgy történnek, ahogy te akarod, és akkor amikor te akarod. Magabiztos vagy, és merész, intelligens. Igényt tartasz az elismerésre, ilyenkor szárnyakat kapsz és új erővel folytatod a munkát. Időnként elbizonytalanodhatsz, és útmutatásra lehet szükséged.

 

Ovális homlok

 

Szeretsz emberekkel foglalkozni, jól érzed magad társaságban. Igazából akkor vagy elemedben, amikor emberek vesznek körül. Jó a memóriád, tele vagy ötletekkel, logikusan gondolkodsz. Megbízható társ vagy, ígéreteidet mindig megtartod.

 

Széles homlok

 

Jó szellemi képességekkel, memóriával rendelkezel. Mindenre van valami új ötleted, a dolgokban hamar felfedezed a logikát, és a szerint cselekszel. Jó a képzelőerőd, tele vagy gondolatokkal. Mindig lehet rád számítani. Jó az ítélőképességed. Amikor a többiek már kifogytak az ötletekből, neked még mindig akad a tarsolyodban néhány használható.

 

Oldalnézetből, ha hátrahajló homlokod van, akkor gyorsan átlátod a helyzeteket, a változásokra gyorsan reagálsz. Nehezen viseled a lassúságot. Gyorsan jár az agyad, nem mindig figyelsz az apró részletekre, ezért gyakran hozhatsz elhamarkodott döntéseket. Előfordul, hogy az utolsó percben cselekszel. A spontaneitás a te világod, hamar feltalálod magad minden helyzetben.

 

Ha függőleges homlokkal rendelkezel, szeretsz a dolgokkal lépésről-lépésre haladni. Hajlamos vagy az új dolgokat, ötleteket tudatosan és logikusan végigelemezni. Nem szeretsz sietni, mindent végig akarsz gondolni, előre tudni, mi fog történni. Nem szeretsz késni, pontosan érkezel mindenhova. Nehezen tudsz rögtönözni.

 

Címkék: Tesztek

Szemöldök

Nők ezrei mennek havonta a kozmetikushoz, hogy kiszedessék, festessék, stb. a szemöldöküket. Pedig annak formája, vastagsága szintén sokat árul el viselője személyiségéről. A vastag szemöldök tulajdonosa gyakorlatias, emberséges, független gondolkodású. Fizikailag és szellemileg egyaránt bátorság jellemzi, tele van energiával. A vékony szemöldökű előzékeny, tapintatos, óvatos, tiszteli és ragaszkodik a hagyományokhoz.

 

Világos

 

Szeszélyes természetű lehetsz vagy esetleg egészségügyi probléma miatt is lehet, hogy túl világos a szemöldököd a hajadhoz viszonyítva. Néha túlzottan elmerülsz a részletekben, de jól alkalmazkodsz a különleges helyzetekhez, eseményekhez. Tudod hogyan szervezd meg a munkájádat.

 

Sötét

 

Heves, szenvedélyes természetű vagy. Vagy teljesen odaadod magad egy dolognak, vagy sehogy. Szereted a társaságot, az embereket, az egyedüllét feszültté tehet.

 

Ha a szemöldök alacsonyan van

 

Tulajdonosa halogató és kedves, közvetlen, gyakran gondolkodás nélkül cselekszik. Széleskörű kapcsolatokkal rendelkezik, könnyen szerez barátokat. A dolgokat olyannak fogadja el, amilyen. Ki nem állhatja a formaságokat.

 

Ha a szemöldök magasan van

 

Pontos vagy és józan. Igényes, határozott, tartózkodó, megfontolt, nem sietsz el semmit. Válogatós vagy, időre van szükséged a döntéshozatalhoz, nem szereted ha siettetnek. Bizonyos helyzetekben magasabb rangúnak érezheted magad, válogatós lehetsz, szeretsz kitűnni a tömegből.

 

Félhold alakú

 

Rendszerben gondolkodsz, jól tudsz egészet alkotni a részletekből. Könnyen tudsz másokat irányítani, jól meg tudod szervezni a munkádat, a feladataidat, és az egész életedet. Szeretsz meglepetéseket szerezni, eléggé kiismerhetetlen vagy még azoknak is, akik már régóta ismernek.

 

Vízszintes

 

Férfias viselkedés jellemezhet bizonyos helyzetekben. Az elképzeléseidhez a végsőkig ragaszkodsz. Önfejű vagy, erős hittel rendelkezel. Ha valamit elkezdesz, akkor teljes hittel ragaszkodsz hozzá, amíg meg nem valósítottad.

 

Fordított V alakú

 

Tervező lélek vagy, aki a gondolat után már előre látja a kész dolgokat. Érdekelnek a részletek, hogy mi hogyan van megcsinálva, miből épül fel, a részletek hogyan kapcsolódnak egymáshoz.

 

Alsó vonala egyenes

 

Fejlett esztétikai és szépérzékkel rendelkezel. Érzelmileg érzékeny vagy, szereted a természetet, a harmóniát. Nehezen viseled az egyensúly felborulását, ilyenkor hangulatingadozásaid a barátaid, családtagjaid idegeire mehet, amíg újra meg nem találod az arany középutat.

 

Címkék: Tesztek

A lélek tükre

Azt mondják, hogy a szem a lélek tükre. A nézésünkből megállapítható, hogy milyenek vagyunk, jók vagy rosszak a szándékaink. Tény, hogy szemünk formájából és elhelyezkedéséből sok minden megállapítható. Ha az arcodhoz képest pici a szemed, azt jelenti, hogy nem vagy annyira nyitott személyiség, kevesebbet mutatsz magadból, mint ami ténylegesen vagy.

 

Ha viszont nagy szemekkel rendelkezel, akkor ami a szíveden, az a szádon. Minden érdekel ami a világban történik. Ha ráadásul még csillog is, akkor magnetikus képességekkel bírsz. Az embereket ösztönösen vonzza a nagy csillogó szem. Akár akarod, akár nem, az emberek keresik a társaságodat és barátságosnak tartanak. Nézz tükörbe, és derítsd ki, milyen is vagy valójában.

 

Egymáshoz közel elhelyezkedő szemek

 

Kiválóan tudsz egy munkára összpontosítani, ezen belül is egy-egy részfeladatra. Bele tudsz merülni a részletekbe, és pontosan kidolgozni, megvalósítani. Ha valami nem tetszik, nem tűrsz sokáig, hamar szóvá teszed a neked nem tetsző dolgokat.

 

Távol elhelyezkedő szemek

 

Neked az a munka a megfelelő, amikor több ember munkáját kell összefogni, összehangolni. Csendes, nyugodt természeted van, az kollégáid nagyon szeretnek veled együtt dolgozni, eszményi munkaerő vagy. Ha olyan helyzetbe kerülsz, ami nem igazán tetszik neked, csak akkor szólsz, amikor már túlcsordult a pohár, a végletekig hajlandó vagy tűrni.

 

A szem külső része lefele lejt

 

Ezt nevezik kritikus szemnek. Legyen az bármi, minden hibát hibát észreveszel mindenhol, és azt rendszerint szóvá is teszed. Legyen az apró, vagy nagy. Az olyan munkában tudsz kiteljesedni, ahol fontos a precizitás és a minél kevesebb hiba. Inkább kevesebb munka kerüljön ki a kezeid közül, de az kiváló minőségű legyen.

 

A szem külső része felfelé emelkedik

 

A minőséggel szemben a mennyiséget részesíted előnyben, munka terén. A munka készen lesz határidőre, de nem biztos, hogy tökéletes is lesz. Viszont odafigyeléssel és kitartással ezt is el tudod érni. A férfiak ezt a fajta szemet nagyon vonzónak találják, tehát náluk biztosan sikert aratsz, akár néhány pillantással is.

 

A szem külső és belső része egy vonalban van

 

Próbálsz egyensúlyt találni a minőség és a mennyiség között. Hol a mennyiségre hajtasz, hol pedig a minőségre, de általában sikerül megtalálni az összhangot. Főnökeid ezért szeretnek téged, és belőled is jó főnök válhat egy idő után.

 

Címkék: Tesztek

Nagyszájú, szűkszavú, mindig vidám vagy pesszimista?

Elég ha ránézel a szádra, a formája, mérete elárulja, hogy milyen ember is vagy igazából. A bőröd színe is befolyásolja a szád formáját, a széles és vastag száj a sötét bőrűekre, a keskeny és világos a fehér bőrűekre jellemző.

 

A száj mérete általában a szem másfélszerese. Ha ennél nagyobb, akkor az homályos, nehézkes felfogóképességet, túlfűtöttséget, bátorságot, harciasságot, jó beszédkészséget jelez, míg a kis száj csendes, félénk természetet, akinek tulajdonosa megbízható, erkölcsös és nagylelkű. Ajkaink formája viszont már többféle lehet.

Válaszd ki a sajátodat, és tudd meg milyen is vagy.

 

Keskeny vagy kicsi száj

 

Rendszerető vagy, és tevékenységedben kitartó. Előfordul, hogy türelmetlen vagy és nehezedre esik a másik ember felé az empatikus érzéseidet kimutatni. Intelligens vagy és jó társalgó, viszont előfordul, hogy nehezedre esik őszinte barátságot kialakítanod.

 

Nagy száj

 

Nagylelkű vagy bőkezű, őszinte és tudsz titkot tartani. Kendőzetlenül és nyíltan megmondod a véleményedet. Szereted a kényelmet, a luxust, értékeled a szépséget. Érzelmeidben szenvedélyes vagy és nagyon impulzív. Szorgalmas vagy és keményen dolgozol ha igazán el akarod érni a célodat.

 

Közepes száj

 

Gondos háziasszony vagy, aki türelmes és takarékos is, bár természeted kissé hűvös lehet és hallgatag.

 

Vastagabb felső ajak

 

Ravaszság, csavaros észjárás jellemez, elég nehéz túljárni az eszeden. Üzleti tárgyalásokon ember legyen a talpán, aki szembeszáll veled. Diszkrét, titoktartó ember vagy, viszont hajlamos lehetsz a hangulatingadozásokra.

 

Vastagabb alsó ajak

 

Könnyen veszed az életet, nem problémázol sokat a nehézségeken. Úgyis tudod, hogy minden nehézséget meg tudsz majd oldani. Életviteled igazi optimista szemléletű, tele vagy jóakarattal embertársaid felé.

 

Hullámos ajkak

 

Okos vagy, nemes lelkű, véglegekig őszinte. Ragaszkodsz a barátaidhoz, ismerőseidhez, bármikor számíthatnak egy baráti ölelésre tőled. Hajlamos vagy hinni abban, hogy mások is ilyenek. Alapvetően jó ember vagy, de ha nem vigyázol, akkor naivságodat kihasználhatják.

 

Címkék: Tesztek

Társasági ember vagy inkább zárkózott vagy?

Imádod a társaságot, akkor érzed jól magad, ha emberek között vagy? Rengeteg barátod van? Amint bekerülsz egy új társaságba rögtön otthon érzed magad? Vagy inkább zárkózottabb vagy és egy jó könyv a legjobb barátod?

Elég ha belenézel a tükörbe és megállapíthatod magadról.

 

Ha az arcod felső része, a szemöldök és a fejtető része a nagyobb:

 

Akkor szellemi ember vagy. Többre értékeled a tudományokat, a tanulást, a gondolati dolgokat. Hajlamos vagy sokat gondolkodni, fejben elintézni a dolgokat, és miután alaposan megrágtad, utána cselekedni. Gyakran választasz olyan szakmát, ahol gondolkodni kell, és a fejedet használni. Ha nagy társaságba kerülsz, akkor ideges, frusztrált lehetsz, nem biztos hogy elsőre megtalálod a közös hangot az emberekkel.

 

Ha az arcod középső része, az orr és a szemöldök közötti rész a nagyobb:

 

Akkor igazi társasági ember vagy. Barátok nélkül számodra értelmetlen az élet. Amint bekerülsz egy társaságba, rögtön otthon érzed magad, mindenkivel megtalálod a közös hangot. Nagy baráti társaságod van, mindenhol vannak kapcsolataid, akikre számíthatsz. Az egyedüllétet nem neked találták ki, emberek nélkül elveszett lehetsz.

 

Ha az arcod alsó része, az orr és az áll közötti rész a nagyobb:

 

Akkor te igazán tudod élvezni az életet. Bármilyen dologba is kezdesz, jó kedvvel és élvezettel csinálod végig. Tudod melyik a legjobb étterem a városban, a legjobb szórakozási lehetőségek, a legjobb nyaralóhelyek. Mindenben azt keresed, hogy neked mi a jó benne, és hogyan tudod a legtöbb dolgot felhőtlenül élvezni.

 

Ha viszonylag egyforma a három:

 

Akkor fenn tudod tartani az egyensúly az életed különböző területei között. Semmivel nem esel túlzásba, éppen annyit törődsz a barátaiddal, mint a szabadidőd élvezetével vagy a tanulással. Kiegyensúlyozott ember benyomását kelted, bár időnként előfordulhat, hogy valamelyik területtel többet kell foglalkoznod. Ilyenkor igyekszel arra, hogy gyorsan visszaállítsd az egyensúlyt.

 

 

Címkék: Tesztek

Tudod, ki néz rád vissza a tükörből?

Mostanában nagyon népszerűek a különböző önismereti kurzusok, csoportok, tanácsadások. Több szakember is hirdeti önismeret fejlesztő foglalkozásait, könyveit. Melyiket válassza az ember lánya, merre induljon, amikor arra adja a fejét, hogy jobban megismeri önmagát, és fejlődni akar? Először is, nézzen tükörbe!

 

 

Életvezetési tanácsadások, önismereti tesztek, személyiségfejlesztési foglalkozások, könyvek tömkelege áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy önmagunkat megismerjük. Ezekkel csak egy probléma van: ha még nem éltél át egy bizonyos helyzetet, nem tudod, hogyan fogsz reagálni. Maximum tippelni tudsz, de az nem biztos, hogy igaz lesz. Önismereti tesztek tömkelege áll rendelkezésre az interneten, amit ha kitöltesz, kapsz egy néhány soros általános értékelést, és egy árlistát a végén. Vagy egy másik tesztnél lehetséges élethelyzeteket felsorolva válaszolj, hogyan cselekednél. Ezeknél az a probléma, hogy otthon, a számítógép előtt teljesen másképpen döntesz, mint éles helyzetben. A végén meg van egy értékelésed, amivel nem sokat tudsz kezdeni.

 

Tehát akkor nem lehet hinni a teszteknek? De igen! Vannak olyan pszichológiai tesztek, amik tényleg jók, de nem öt perc a kitöltésük, kissé nehézkesebb az elérésük, de szakember értékeli ki, ami garantálja a pontos eredményt. Viszont van egy módszer, ami nagyon jó alapokat szolgáltat. Az arcolvasás.

 

Az arcolvasás, az arcod vonásaiból,a testrészeid arányából, a hajad minőségéből nagyon pontosan képes meghatározni a személyiségedet, a tulajdonságaidat, azt, hogy mire hogyan és miért reagálsz, ahogy, még a neked legtesthezállóbb foglalkozást is meg tudja mondani.

 

Hogy ez mit is jelent pontosan?

A hajadból megmondja, hogy a komolyzenét kedveled−e vagy inkább rock, vagy a keményebb felé hajlasz. Nyaraláskor csak az ötcsillagos szálloda jöhet szóba, vagy inkább kempingezni mennél a haverokkal.

A homlokod arra utal, hogy sokat agyalsz−e a dolgokon, vagy inkább a cselekvés embere vagy. De azt is megtudhatod belőle, hogy egy új feladatnál megelégszel−e nagy vonalakban felvázolt útmutatással, vagy részletes, több mindenre kiterjedő ismeretekre van szükséged. A szemöldököt a látásmódodat tükrözi, a szemed többet között rámutat arra, hogy mennyire vagy toleráns, vagy egy munkában minden hibát észreveszel, vagy csak a teljesítményre figyelsz.

Az állkapcsod született vezetői képességeidről az tájékoztatást, és arról, hogy új helyzetek előtt óvatos vagy−e, esetleg gondolkozás nélkül belevágsz, hogy ezt te úgyis tudod, mi ez neked!

 

Sorolhatnám még oldalakon keresztül, a lényeg, hogy minden testrészed árulkodik valamely tulajdonságodról. Nem hazudik, könyörtelenül megmondja az igazságot, azokat a jellemvonásokat, amikkel születtél. A neveltetés ebbe beleszólhat, viselkedhetsz másképpen, ebben az esetben rávilágíthat életed egy problémájára.

 

Az arcolvasás az egyetlen általam ismert módszer, ami a legkevesebb hibával, és a legrövidebb idő alatt tudja egy ember jellemvonásait meghatározni. De ez önmagában kevés. Akkor nyer értelmet, ha másik ember tükrében szemléljük magunkat.

Címkék: Arcolvasás

Párkapcsolat vagy pár kapcsolat?

A tökéletes és hosszú párkapcsolat titka az arcolvasásban is rejlik. Valaki elhiszi, valaki nem vesz róla tudomást, mások pedig egyenesen hülyeségnek tartják. Mégis azok a párok élnek a legnagyobb egyetértésben, hosszú évekig, akik a módszer szerint is „passzolnak” egymáshoz.

 

Mostanában egyre több hirdetés jön velem szembe az interneten: milyen az ideális párkapcsolat, kinek mit jelent az „álompasi”, valaki az álmai hercegnőjét keresi, megint más pedig röviden összefoglalja, hogy ő miért van még mindig egyedül, pedig jól keres, lakás, kocsi, kirándulás, minden megvan, amit egy nő kívánhat. Csakhogy ez édeskevés egy párkapcsolathoz.

 

A mai világban már megismerkedni sem egyszerű. Régen, a falu öregasszonyai gondoskodtak róla, hogy mindenkinek legyen párja. A mai „modern” világban azonban ez már máshogy működik. Lecsökkentek a közösségi terek, ahol ismerkedni lehet. Ha valakit meg munkamániával vert meg az ég, akkor egyenesen csodaszámba is mehet, hogy párra találjon.

 

Az a tapasztalatom, hogy azok a házasságok a legtartósabbak, ahol a két fél arcvonásai között a lehető legkevesebb különbség van. Igaz a mondás, hogy „Az ellentétek vonzzák egymást”, de sajnos nem hosszú távon. Néhány évig, esetleg egy gyermek néhány éves koráig még izgalmas az ismeretlen, hogy párunk tökéletes ellentéte annak, amik mi vagyunk, de később csak az az érzés marad, hogy mindenben ellenkezik velünk, neki semmi sem jó, nem ért meg minket. Egy reggel pedig úgy ébredünk fel, hogy nem tudjuk, mit is keresünk mellette.

 

Szerintem mindenki irigyli azokat a párokat, akik hosszú ideje, akár harminc vagy negyven éve is együtt vannak, és még láthatóan szeretik egymást. Egy−egy házassági évforduló kapcsán sokan kérdezgetik őket, mi a titka a hosszú házasságnak. Pedig egyszerű, csak rájuk kell nézni. Itt jön a képbe az arcolvasás: hasonló arcvonások, hasonló testfelépítés, közel azonos érdeklődési kör.

A mai párok egyik legnagyobb gondja, hogy nem ismerik saját magukat, és ezáltal rosszul ítélik meg a másik felet is. Például: ha én tudom magamról, hogy érzékeny vagyok, nem bírom a hangos zajokat, a finom, minőségi dolgokat szeretem, a párom pedig odáig van a rock zenéért, és el akar vinni egy koncertre, vagy éppen sátorozni néhány napra, akkor igent mondhatok, mert szeretem. Viszont úgy lenne fair, ha figyelmeztetném, hogy ezek a dolgok nem éppen a kedvenceim, de a kedvéért megteszem: tehát, ha kiborulok, mert hangos a zene, vagy éppen nincs víz a reggeli fogmosáshoz, akkor az nem neki szól, hanem a helyzetnek. Már, ha éppen ezeket tudom magamról. Ellenkező esetben jön a vitatkozás, veszekedés, esetleg szakítás, amit a végén nem ért senki, „pedig olyan jól elvoltak, szép pár voltak együtt” – megjegyzésekkel. 

 

Az arcolvasás nem csak az arcvonásokra terjed ki, figyelembe veszi az egész testet, a kezet, a lábat, a testarányokat. Sok mindenre választ adhat: én például így értettem meg, hogy miért veszek észre minden hibát, miért van az, hogy mindenkivel ki tudok jönni, és hogy munka közben egyik nap komolyzenét hallgatok, a másik nap pedig már ugyanaz a zene az idegeimre megy. 

 

Élni, és élni hagyni! Ez a mondás a házasságra is igaz. Ha ismerem saját magam, és a páromat is, a jó− és a rossz tulajdonságainkat, akkor szabadon eldönthetem, hogy tudok−e, és egyáltalán akarok−e vele élni. Így nem veszek zsákbamacskát, és nem tudom később felemlegetni, hogy „Ha én ezt akkor tudtam volna….”